Clasificarea legumelor dupa partile comestibile:
Floare
Frunză
- Andivă sau Cicoare de grădină
- Cimbru
- Creson
- Lăptucă
- Leuștean
- Lobodă
- Măcriș
- Mărar
- Pătrunjel
- Tarhon
- Salată
- Spanac
- Ștevie
- Țelină
- Varză
- Varză de Bruxelles
Fruct
- Arahidă sau Alune americane
- Ardei
- Bamă
- Castravete
- Dovleac
- Dovlecel
- Pepene galben
- Pepene verde
- Roșie
- Vânătă
Păstaie
- Bob
- Fasole
- Linte
- Mazăre
- Năut
- Soia
Tulpină, bulb, tubercul sau rizom
- Cardon
- Cartof
- Ceapă
- Ghimbir
- Gulie
- Hașmă
- Praz
- Revent sau Rubarbă
- Sparanghel
- Țelină
- Usturoi
Rădăcină
- Hrean
- Morcov
- Păstârnac
- Ridiche
- Ridiche neagră
- Scorțoneră
- Sfeclă
- Țelină
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu